Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

Η SYCHEM A.E. είναι μία διεθνής εταιρία κατασκευής εξειδικευμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού καθώς και ειδικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας και αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Η SYCHEM, πρωτοπόρος εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής μονάδων αφαλάτωσης, ολοκλήρωσε την κατασκευή και παράδοση δύο (2) γραμμών αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης, συνολικής δυναμικότητας 30.000 m3/d.  Η νέα μονάδα αφαλάτωσης, είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα και αποτελεί την επέκταση του εργοστασίου αφαλάτωσης του Jorf Lasfar στο Mαρόκο, εντός των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της OCP.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο περιοδικό Water & Waste τεύχος #153

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η SYCHEM συμμετέχει ως Χορηγός στο “1st  International Conference on Sustainable Chemical & Environmental Engineering” (SUSTENG 2022) που θα λάβει χώρα στο  Ρέθυμνο Κρήτης από τις 31 Αυγούστου ως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το «Εργαστήριο Σχεδιασμού Περιβαλλοντικών Διεργασιών», τη Σχολή Χημικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος ΤΕΙ Κρήτης, με την υποστήριξη του «Προγράμματος LIFE» και του «Πράσινου Ταμείου».

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ο Δρ. Αλέξανδρος Υφαντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SYCHEM Α.Ε, θα παρουσιάσει ομιλία με τίτλο «Desalination of Renewable Brackish Water Sources in Coastal Areas – The case of ALMYROS in Heraklion Crete».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του συνεδρίου https://www.susteng.eu/

Dr.-Ing Alexandros Yfantis, as Chairman of “Hellenic Association of Biogas Producers” (HABio) has been invited to join an insightful panel at ‘Athens Energy Dialogues’ regarding “Hydrogen, Biomethane, E-Fuels and the Refineries of the Future” on 26th May 2022 at 16:00.

 

The panel will also join: Mr. Constantinos Papalucas (Head of Greek National Hydrogen Council), Dr. Spyridon Economou (President _ Renewable Energy Sources and Savings) and will be moderated by Mr. Euripides Ioannou (Partner _ PotamitisVekris).

 

 

For further information please follow the link

 https://www.athensenergydialogues.com/

H SYCHEM συμμετέχει ως Χορηγός στο Επιστημονικό Συνέδριο «Επενδυτικός – Αναπτυξιακός Προγραμματισμός & Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που θα λάβει χώρα στην Ξάνθη 13-15 Μαΐου.

 

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την «Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”», τον Δήμο Ξάνθης και τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης International Forum Training & Consulting.

 

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SYCHEM Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής, θα συμμετάσχει στο Θεματικό Εργαστήριο «Η Οικονομική Αξία των Υδάτινων Πόρων στους ΟΤΑ» με παρουσίαση για τις «Πρότυπες Εφαρμογές Αξιοποίησης & Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων με Εξοικονόμηση Ενέργειας & Συνεργατικό Πλαίσιο με ΔΕΥΑ» το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

O Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της SYCHEM, Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής, συμμετέχει στο 7ο Οικονομικό Forum που θα διεξαχθεί στους Δελφούς, 6-9 Απριλίου 2022.Στο “Delphi Economic Forum” (https://delphiforum.gr/events/annual-conference/delphi-economic-forum-vii) συμμετέχουν στελέχη & πρόσωπα της πολιτικής, οικονομικής & επιχειρηματικής σκηνής της χώρας, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν καινοτόμες ιδέες για βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στις 8 Απριλίου, ο κ. Α. Υφαντής, θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα συζήτησης «Energy Efficiency in a Water Supply System» στα πλαίσια της ενότητας «Energy, Infrastructure & Connectivity»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία οι Η/Μ εγκαταστάσεις Κλιματισμού και παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στο συγκρότημα κατοικιών ΄΄Castle Residence’’, στη Λεμεσό Κύπρου.

Η κοινοπραξία ‘Marina Limassol Joint Venture’’ ανέθεσε στο μελετητικό γραφείο Yfantis Engineering μελέτη με καινοτόμο σύστημα γεωθερμίας για την κάλυψη του συνόλου των ψυκτικών και θερμικών φορτίων του συγκροτήματος των κατοικιών.

H SYCHEM CYPRUS LTD υλοποίησε το έργο το οποίο αφορούσε την πλήρη κατασκευή του κεντρικού μηχανοστασίου γεωθερμίας, τη θέση σε λειτουργία, το commissioning όλων των συστημάτων και την ενσωμάτωσή τους σε κεντρικό σύστημα διαχείρισης BMS με σκοπό τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση.

Η πρωτότυπη σχεδιαστική φιλοσοφία του συστήματος βασίζεται στην ενεργειακή ολοκλήρωση μεσώ ενός συνδυασμένου συστήματος γεωθερμίας και ανάκτησης θερμότητας. Το συγκρότημα αποτελείται από 66 πολυτελή διαμερίσματα, το κάθε ένα από τα οποία ενσωματώνει εντός ερμαρίου αυτόνομο υδρόψυκτο σύστημα μεσώ του οποίου καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες.

Το κάθε διαμέρισμα τροφοδοτείται από κεντρικό γεωθερμικό σύστημα όπου μέσω εξειδικευμένης σχεδιαστικής λογικής και έξυπνων αλγορίθμων λειτουργίας εξασφαλίζει τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και πολλαπλά πλεονεκτήματα όπως:

 1. Aισθητική υπεροχή καθώς δεν υπάρχουν εξωτερικές μονάδες κλιματισμού.
 2. Δεν απαιτείται μηχανόροφος για την εγκατάσταση μονάδων κλιματισμού.
 3. Αύξηση διάρκειας ζωής των μηχανημάτων κλιματισμού αφού αυτά δεν καταπονούνται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για περιβάλλον θάλασσας.
 4. Εύχρηστο- κατανοητό γραφικό περιβάλλον μέσω απομακρυσμένου χειρισμού, ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω συστήματος BMS πραγματοποιώντας ενεργειακές αναλύσεις και καταγραφές όλων των σημαντικών παραμέτρων.

Το συνδυασμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας του΄΄Castle Residence’’ λειτουργεί επιτυχώς από τον Ιανουάριο 2021 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενεργειακής ολοκλήρωσης και εξοικονόμησης ενέργειας στην Κύπρο με χρήση Γεωθερμίας.

 

Παρά τις δύσκολες και πρωτοφανείς συνθήκες της φετινής τουριστικής σεζόν  με επιτυχία ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η αναβάθμιση και επέκταση Η/Μ εγκαταστάσεων Κλιματισμού και παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ARINA BEACH RESORT 4* στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ξενοδοχειακή μονάδα προχωρώντας σε μία μεγάλη επέκταση και ριζική ανακαίνιση με νέα δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους και νέες πισίνες ανέθεσε στο μελετητικό γραφείο Yfantis Engineering μελέτη με καινοτόμο σύστημα γεωθερμίας για την κάλυψη του συνόλου των ψυκτικών και θερμικών φορτίων του συγκροτήματος.

SYCHEM ΑΕ κατασκεύασε το έργο το οποίο αφορούσε την πλήρη ανακατασκευή των κεντρικών μηχανοστασίων, τη θέση σε λειτουργία, την έναρξη λειτουργίας όλων των συστημάτων και την ενσωμάτωσή τους σε κεντρικό σύστημα διαχείρισης BMS με σκοπό τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του συστήματος βασίζεται στην ενεργειακή ολοκλήρωση μέσω ενός συνδυασμένου συστήματος γεωθερμίας – ανάκτηση θερμότητας και αφαλάτωσης.

Για τον κλιματισμό είναι εγκατεστημένοι τρείς υδρόψυκτοι ψύκτες, με συνολική ψυκτική ονομαστική ισχύς 1,41ΜW και δυνατότητα Total Heat Recovery 1,57 ΜW εξοικονομώντας ενέργεια για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης, την θέρμανση κολυμβητικών δεξαμενών καθώς και μια μονάδα αφαλάτωσης 250 κυβικών ανά ημέρα.

Ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω συστήματος BMS που διαθέτει εύχρηστο – κατανοητό γραφικό περιβάλλον, δίνει την δυνατότητα για απομακρυσμένο χειρισμό και  πραγματοποιεί ενεργειακές αναλύσεις και καταγραφές όλων των σημαντικών παραμέτρων.

Το συνδυασμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας του ARINA BEACH RESORT 4* λειτούργησε επιτυχώς την σεζόν του 2020 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενεργειακής ολοκλήρωσης και αναβάθμισης στην Ελλάδα με χρήση Γεωθερμίας.

Ο Αλέξανδρος Υφαντής, CEO της Sychem, της ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή εξειδικευμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού καθώς και ειδικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας και αντιδιαβρωτικής προστασίας, μιλάει στο epixeiro.gr για τις καινοτομίες που εφαρμόζονται στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και για το πώς θα εξελιχθεί η στρατηγική της επιχείρησης μέσα στο 2020, στην εποχή της πανδημίας.

Δώστε μας μια εικόνα από την πορεία της Sychem, από το πώς ξεκίνησε μέχρι σήμερα. Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους επικεντρώνει τις δραστηριότητες της και ποιοι οι λόγοι που σας «ώθησαν» να ασχοληθείτε με αυτούς;

Είμαι χημικός μηχανικός και η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε από ένα μελετητικό γραφείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα προστασίας από τη διάβρωση, ένα αντικείμενο που απασχολεί ακόμα και σήμερα τον όμιλό μας. Κίνητρο ήταν η αγάπη προς το επάγγελμά μου, οι σπουδές και το διδακτορικό μου στους τομείς αυτούς που θεωρούσα εξαιρετικά ελπιδοφόρους σχετικά με το περιβάλλον. Δώσαμε τεχνικές λύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες που είχαν πρόβλημα με το νερό και στη συνέχεια διαπιστώσαμε μεγάλο πρόβλημα και στο κομμάτι της ενέργειας, οπότε κι άρχισαν να δίνονται και εκεί κάποιες λύσεις, έτσι το ένα έφερε το άλλο.

Σχεδιάσαμε καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις που δεν μπορούσαμε να τις υλοποιήσουμε, είτε γιατί δεν βρίσκαμε κατασκευαστές στην Ελλάδα, είτε γιατί είχαν υψηλό κόστος. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να γίνει μια κατασκευαστική εταιρεία που να κατασκευάζει αυτά που σχεδιάζαμε. Από τα ξενοδοχεία, αυτό πέρασε στη βιομηχανία κι από εκεί προχωρήσαμε στο εξωτερικό.

Ποιες είναι οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιείστε και ποια η σημασία των εξαγωγών για εσάς;

Η Sychem αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στους τομείς της κατασκευής ειδικών συστημάτων επεξεργασίας νερού και αποβλήτων, εξοικονόμησης ενέργειας και βιοαερίου καθώς και της κατασκευής εξειδικευμένων προϊόντων αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Έχει επιτύχει να συνεργάζεται με μεγάλες πολυεθνικές κατασκευαστικές και πετρελαϊκές εταιρείες. Ο όμιλος στο σύνολό του διαθέτει εμπορικούς αντιπροσώπους σε 8 χώρες και εξάγει σε 30. Ενδεικτικά αναφέρονται: ΗΠΑ, Ομάν, Γκάνα, Χιλή, Ταϊλάνδη, Αλγερία, Νιγηρία, Αίγυπτος, Κουβέιτ, Κύπρος, Ρωσία, Ρουμανία, Ιορδανία, Δανία, Αγγλία, Ισπανία, Φιλιππίνες, κ.α.
Την τελευταία πενταετία ο μέσος όρος των εξαγωγών και δραστηριοτήτων στο εξωτερικό ανέρχεται στο 50% του κύκλου εργασιών του.

Ποια θα λέγατε πως είναι τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα, τι σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό; Ποια θα χαρακτηρίζατε ως τα σημαντικότερα έργα που έχετε αναλάβει μέχρι σήμερα;

Είμαστε μια εταιρεία που προσφέρει τεχνικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών μας και όχι τυποποιημένα προϊόντα. Αξιοποιούμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας στο ευρύ φάσμα των τεχνολογιών νερού και ενέργειας για να κατασκευάζουμε ιδιαίτερα αποδοτικά, αξιόπιστα και καινοτόμα συστήματα. Με το προσωπικό μας να ανέρχεται σε 170 άτομα με περισσότερους από 60 μηχανικούς και μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη, κατασκευάζουμε και υποστηρίζουμε άρτια τα έργα μας προσφέροντας υπεράξια στους πελάτες μας.

Ενδεικτικά σημαντικά έργα μας είναι η κατασκευή και η λειτουργία της μεγαλύτερης και πιο σύνθετης μονάδας αφαλάτωσης στην Ελλάδα στα Διυλιστήρια της Motor Oil Hellas, με δυναμικότητα 12.000 m3/ημέρα, καθώς και η κατασκευή των μεγαλύτερων μονάδων αφαλάτωσης στο Δημόσιο, όπως η νέα μονάδα στην Σαντορίνη, με δυναμικότητα 5.000 m3, και το έργο της αξιοποίησης του Αλμυρού ποταμού στο Ηράκλειο της Κρήτης με συνολική δυναμικότητα 6.000 m3/ημέρα.

Είμαστε επίσης υπερήφανοι για τα εμβληματικά μας έργα σε σχέση με το βιοαέριο, με τον πολυβραβευμένο σταθμό μας στην Κρήτη, καθώς και για το πιο πράσινο πολυώροφο κτήριο στην νοτιοανατολική Ευρώπη, με το κτήριο OVAL στην Λεμεσό της Κύπρου.

Πώς επηρεάστηκε, μέχρι σήμερα, η λειτουργία σας από την τρέχουσα πανδημία;

H εταιρεία μας τροποποίησε τον τρόπο λειτουργίας της μεταφέροντας των 85% των εργαζομένων της από τα γραφεία σε καθεστώς «εργασία από το σπίτι» αλλά δεν προχώρησε στην αναστολή καμίας σύμβασης εργασίας. Λάβαμε όλα τα σχετικά μέτρα προστασίας και η παραγωγή στο εργοστάσιο κατασκευής μηχανημάτων επεξεργασίας νερού και αποβλήτων στην ΒΙΠΕ Ηράκλειου Κρήτης συνεχίστηκε κανονικά και παραδόθηκαν εμπρόθεσμα όλες οι παραγγελίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Για εμάς, οι εργαζόμενοι μας είναι προτεραιότητα και, παρά τις δυσκολίες, η διοίκηση πήρε σειρά αποφάσεων ώστε να διασφαλιστεί η εργασία και οι αποδοχές τους, χωρίς βέβαια να κινδυνεύει η εταιρεία.

Με την λήξη των περιοριστικών μέτρων εδώ και 2 μήνες, η εταιρεία προχώρησε σταδιακά στην επιστροφή του 95% των εργαζομένων της στα γραφεία, διατηρώντας και ενισχύοντας τα μέτρα προστασίας.

Πώς διαμορφώνεται η στρατηγική σας για το 2020; Υπάρχουν project σας που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή, όσον αφορά και στον τομέα της αφαλάτωσης στην Ελλάδα;

Υπάρχει μια δυναμική κυρίως στα δημόσια έργα. Το σύνολο του αντικειμένου της εταιρείας βασίζεται σε πράσινες τεχνολογίες και την κυκλική οικονομία και κατά συνέπεια αναμένουμε σημαντική ανάπτυξη στο αντικείμενο της μέσα από χρηματοδοτήσεις έργων στην πράσινη οικονομία που θα επιτυγχάνουν ταυτόχρονα οικονομική ανάπτυξη για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας COVID-19 αλλά και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Με το σκεπτικό αυτό αναμένουμε ότι το 2020 θα είναι μια θετική χρονιά για την εταιρεία στα επίπεδα του 2019 αλλά με σημαντικές προοπτικές για ισχυρή ανάπτυξη μεγεθών το 2021. Σε κάθε περίπτωση, το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον και οι απρόβλεπτες επιπτώσεις της πανδημίας παραμένουν για εμάς ένας σημαντικός λόγος ανησυχίας.

Ποια είναι η σημασία του τομέα της επεξεργασίας νερού για τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως εκείνες του ξενοδοχειακού κλάδου;

Το σημαντικότερο όφελος στην επεξεργασία νερού για τις επιχειρήσεις είναι η εξοικονόμηση. Mε εξειδικευμένους μηχανικούς η κάθε επιχείρηση θα πρέπει να φτιάξει το προφίλ των καταναλώσεων της. Η σωστή και ορθολογική διαχείριση του νερού μπορεί να επιτευχθεί με έλεγχο των καταναλώσεων και ανακύκλωση των υγρών αποβλήτων. Έχουμε κάνει σημαντικές εφαρμογές σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επίσης, με κατάλληλα προσαρμοσμένες μονάδες αφαλάτωσης νερού στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση νερού και κατ’ επέκταση μείωση λειτουργικού κόστους.

Όσον αφορά στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, εκεί ποιες είναι οι καινοτομίες που εφαρμόζονται από την εταιρεία σας; Πώς μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια οι μεγάλες τουριστικές μονάδες και βιομηχανίες;

Βασικά δραστηριοποιούμαστε στην ανάκτηση θερμότητας και τη γεωεναλλαγή (αβαθής γεωθερμία). Έχουμε πολύ μεγάλα έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ψύξη και θέρμανση κτιρίων με γεωεναλλαγή, όπως επίσης και σε βιομηχανίες όπου κάναμε ενεργειακή ολοκλήρωση, δηλαδή ανάκτηση θερμότητας και κλείσιμο του ενεργειακού ισοζυγίου.

Σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες εγκαταστήσαμε συνδυασμένα συστήματα ψύξης και αφαλάτωσης νερού από θάλασσα, επιτυγχάνοντας ελαχιστοποίηση του ενεργειακού και λειτουργικού κόστους (χημικά, αναλώσιμα, συντήρηση).

Κάθε ξενοδοχείο πρέπει να φτιάξει το προφίλ των καταναλώσεων νερού και να προχωρήσει σε μια μελέτη διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας. Για τα ξενοδοχεία η ενέργεια και το νερό πρέπει να σχεδιαστεί σαν ένα σύστημα με έμφαση στην μέτρηση και εγγύηση του λειτουργικού κόστους και όχι στο χαμηλό κόστος εγκατάστασης.

Καλά σχεδιασμένες λύσεις και όχι μεμονωμένες και βιαστικές παρεμβάσεις είναι το μέλλον για πράσινα και ανταγωνιστικά ξενοδοχεία.

Μιλήστε μας για τις δραστηριότητες σας γύρω από το βιοαέριο και την παραγωγή ενέργειας από απόβλητα. Μπορεί κάτι τέτοιο να εφαρμοστεί ευρύτερα;

Ένα μεγάλο άνοιγμα του ομίλου, αφορά στο βιοαέριο. Έχουμε ήδη κατασκευάσει μια δική μας πρότυπη μονάδα βιοαερίου στην Κρήτη, που την έχουμε σχεδιάσει εφαρμόζοντας μια σειρά από τεχνολογίες από το κομμάτι της ενέργειας και του νερού. Είναι στην πραγματικότητα ένας πιλότος με κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά: δεν έχει οσμές, δεν χρησιμοποιεί ενσιρώματα από καλλιέργειες και αξιοποιεί μόνο οργανικά απόβλητα όπως ληγμένα τρόφιμα, σφάγια, απόβλητα από κτηνοτροφικές μονάδες, πτηνοτροφεία με αυτόματο και καθαρό τρόπο.

Η μεγαλύτερη καινοτομία μας είναι ο τρόπος επεξεργασίας των υγρών του αποβλήτων, το πιο δύσκολο κομμάτι στην παραγωγή βιοαερίου και ο λόγος που στην Ελλάδα δεν προχωράνε οι σχετικές επενδύσεις. Αναπτύξαμε τεχνολογία που επεξεργάζεται με οικονομικό τρόπο αυτό το δύσκολο απόβλητο και το μετατρέπει σε νερό.

Υπάρχει τεράστιο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, αφού με την τεχνολογία αυτή το οργανικό απόβλητο αποσυντίθεται πλήρως, παράγοντας ενέργεια, νερό και θερμότητα και μπορεί να συμβάλει στην μείωση των αεριών του θερμοκηπίου κατά 12% σε παγκόσμια κλίμακα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συλλογή των διάφορων αποβλήτων στην πηγή, πριν αυτά αναμειχθούν και μετά χρειασθεί να διαχωρισθούν.

Αξίζει να σημειωθεί η διπλή διεθνής διάκριση του σταθμού βιοαερίου μας από τον World Biogas Association (WBA) το 2019 για τον καλύτερο σταθμό κυκλικής οικονομίας πόλης καθώς και τον καλύτερο σταθμό βιοαερίου με αποκλειστική χρήση οργανικών αποβλήτων στο 1 MW.

Ποια είναι η γνώμη σας για το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και την υποστήριξη που υπάρχει προς τις επιχειρήσεις; Έχετε τα «κατάλληλα» εργαλεία για να αναπτυχθείτε; Γενικότερα, ποιες οι επενδύσεις σας σε έρευνα και ανάπτυξη;

Είμαστε ουσιαστικά εταιρεία τεχνογνωσίας με βιομηχανικό προφίλ που αναπτύσσει τεχνολογία και καταλήγει στην κατασκευή ενός μηχανήματος. Η χώρα μας δεν διαθέτει τέτοιου είδους εταιρείες, ούτε tradename στο εξωτερικό ως κατασκευάστρια μηχανημάτων. Έτσι υποχρεούμαστε να επενδύουμε πολλά στην έρευνα και ανάπτυξη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επαρκή πανεπιστημιακά προγράμματα που μπορούν να στηρίξουν τη βιομηχανική έρευνα. Πρέπει να βρίσκεις τρόπους, μέσα από τη λειτουργία πιλοτικών εγκαταστάσεων να χρηματοδοτήσεις την ανάπτυξη τεχνογνωσίας και να εξελιχθείς ως εταιρία. Αυτό ακριβώς έχουμε κάνει στο παράδειγμα του βιοαερίου.

Βεβαίως, έχουμε ενταχθεί σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχουμε σημαντικά κονδύλια έρευνας. Το 75% του προσωπικού του ομίλου είναι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ. Έχουμε μεγάλο ποσοστό μηχανικών όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για την έρευνά μας.

Κλείνοντας, μιλήστε μας για τη συμμετοχή σας στο διεθνές δίκτυο της Endeavor. Πώς προέκυψε η επιλογή σας και ποια τα οφέλη για την Sychem;

Η συμμετοχή μας την Endeavor μας βοήθησε σημαντικά τόσο σε επίπεδο εταιρείας στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μέσα από την ομάδα της Endeavor υπάρχει στήριξη στην υγιή επιχειρηματικότητα και μας βοηθάει να ερχόμαστε σε επαφή επιχειρηματίες από εντελώς διαφορετικά πεδία δραστηριότητας, που όμως έχουμε κοινό όραμα, κοινά προβλήματα και κοινές αξίες. Εκτός από την ηθική στήριξη, ουσιαστικά υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της κάθε εταιρείας που έχει ως στόχο την καινοτομία και την δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Η πρώτη επαφή θα έλεγα ήταν τυχαία. Στην συνέχεια, όταν ενημερώθηκα σχετικά με το τι κάνει ο οργανισμός, θέλησα να συμμετάσχω και συνεπώς μπήκα στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδρομή αξιολόγησης από σημαντικούς επιχειρηματίες και στελέχη στο εσωτερικό και το εξωτερικό ώστε να διαπιστωθούν αν πληρούνται τα σχετικά κριτήρια για την επιλογή μου.

Δημοσιεύτηκε από τον
Χρήστο Κοτσακά
Δημοσιογράφο – Senior Editor, epixeiro.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η ανακατασκευή και επέκταση των συστημάτων παραγωγής Κλιματισμού, παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) και η θέρμανση κολυμβητικών δεξαμενών (Ολυμπιακή πισίνα & SPA) στο ξενοδοχειακό συγκρότημα LYTTOS BEACH HOTEL 5* στην Χερσόνησο Ηρακλείου.Η ξενοδοχειακή μονάδα προχωρώντας σε μία μεγάλη επέκταση και ανακαίνιση με νέα δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους, νέες πισίνες και SPA και εντός ενός ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος, αντιμετώπισε, μαζί με τους συνεργάτες της, μία μεγάλη πρόκληση την οποία και ολοκλήρωσαν με επιτυχία.

SYCHEM εκπόνησε τη μελέτη και την κατασκευή του έργου το οποίο αφορούσε την αναπροσαρμογή, ανακατασκευή και επέκταση των κεντρικών εγκαταστάσεων, την θέση σε λειτουργία, το commissioning όλων των συστημάτων και την ενσωμάτωσή τους σε κεντρικό σύστημα διαχείρισης BMS με σκοπό τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις.

Με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ενεργειακής ολοκλήρωσης γίνεται συνδυασμός συστημάτων συνολικής ισχύος 3MW που αφορούν σε ηλιακό πεδίο, γεωθερμικά συστήματα και ανακτήσεις ενέργειας.

Πιο αναλυτικά για τον κλιματισμό είναι εγκατεστημένοι τρείς υδρόψυκτοι ψύκτες, με ονομαστική ισχύς 2 χ 540kW και 1 χ 840kW με Total Heat Recovery 890kW εξοικονομώντας ενέργεια για την προθέρμανση ζεστού νερού χρήσης και την θέρμανση 2 νέων αγωνιστικών πισίνων (1 ολυμπιακή πισίνα 50m & 1 προπονητική πισίνα 25m). Ο τελευταίος ψύκτης στην χειμερινή λειτουργία ικανοποιεί τα θερμικά φορτία, αντικαθιστώντας τους υφιστάμενους λέβητες. Το ΖΝΧ παράγεται από ηλιακό πεδίο ισχύος 420kW συνδυαστικά με νέα υψηλής απόδοσης αντλία θερμότητας ισχύος 230kW με ταυτόχρονη χρήση της για την υποβοήθηση στον κλιματισμό. Οι λέβητες συνολικής ισχύος 930kW παραμένουν σε εφεδρεία.

Ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω συστήματος BMS που αυτοματοποιεί πλήρως τις διαδικασίες, εξοικονομώντας σε σημαντικό βαθμό ενέργεια και πόρους. Διαθέτει εύχρηστο – κατανοητό γραφικό περιβάλλον, δίνει την δυνατότητα για απομακρυσμένο χειρισμό, ενώ πραγματοποιεί ενεργειακές αναλύσεις και καταγραφές όλων των σημαντικών παραμέτρων.

Το συνδυασμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας του LYTTOS BEACH HOTEL 5* λειτούργησε επιτυχώς την σεζόν του 2019 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενεργειακής ολοκλήρωσης στην Ελλάδα με Χρήση ΑΠΕ (γεωθερμία, ηλιακά, ανακτήσεις ενέργειας) εξασφαλίζοντας τη μέγιστη εξοικονόμησης ενέργειας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η αναβάθμιση Κλιματισμού και παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα MARBELLA CORFU HOTEL 5* στην Κέρκυρα επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των λειτουργικών εξόδων που ξεπερνάει τις 35.000€ ετησίως.SYCHEM εκπόνησε την μελέτη του έργου, προχωρώντας εν συνεχεία στην προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία όλων των συστημάτων παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) και Κλιματισμού.

Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες παρεμβάσεις, υιοθετώντας σύγχρονο σχεδιασμό και φιλοσοφία, αντικαθιστώντας δίκτυα και εξοπλισμό. Εγκαταστάθηκαν γεωθερμικά συστήματα με χρήση θαλασσινού νερού τόσο για τον κλιματισμό όσο και για την παραγωγή ΖΝΧ και συνδυάστηκαν συστήματα όπως ηλιακό πεδίο και ανακτήσεις ψυκτών αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σύνολο της παραγωγής ενέργειας.

Ο κλιματισμός  παράγεται από υψηλής απόδοσης υδρόψυκτο ψύκτη ισχύος 365kW, συνεπικουρούμενος από έναν νέο αερόψυκτο ψύκτης ισχύος 410kW, που διαθέτει Partial Heat Recovery εξοικονομώντας ενέργεια για την παραγωγή ΖΝΧ.

Το ΖΝΧ παράγεται από ηλιακό πεδίο ισχύος 220kW, καθώς και υψηλής απόδοσης υδρόψυκτη αντλία θερμότητας ισχύος 135kW με υδραυλική σύνδεση για Total Cool Recovery και δύναται να παραδώσει το σύνολο του απορριπτέου ψυκτικού φορτίου στον κλιματισμό εξοικονομώντας ενέργεια για την παραγωγή κλιματισμού.

Ανακατασκευάστηκε με νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας υδραυλικό σύστημα κλιματισμού, ενοποιώντας πλέον όλες τις παραγωγές σε ενιαίο κύκλωμα με δυναμική ρύθμιση, επιτυγχάνοντας νέες δυνατότητες εφεδρειών και σημαντικές εξοικονομήσεις.

Ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω συστήματος BMS που αυτοματοποιεί πλήρως τις διαδικασίες, εξοικονομώντας σε σημαντικό βαθμό ενέργεια και πόρους. Διαθέτει εύχρηστο – κατανοητό γραφικό περιβάλλον, δίνει την δυνατότητα για απομακρυσμένο χειρισμό, ενώ πραγματοποιεί καταγραφές/αναλύσεις όλων των σημαντικών παραμέτρων.

Η διοίκηση και οι μηχανικοί έργου της SYCHEM ευχαριστούν τόσο τον ιδιοκτήτη για την εμπιστοσύνη του όσο και την ομάδα τεχνικής υποστήριξης του ξενοδοχείου για την πολύ σημαντική βοήθεια και υποστήριξη.

Ευχαριστούμε το διεθνές περιοδικό “Bioenergy International”  για την επίσκεψη του στον σταθμό μας και το σχετικό αφιέρωμα.

Μετά τη διπλή διεθνή διάκριση της SYCHEM για τον Σταθμό Bιοαερίου στην Κρήτη από την Παγκόσμια Ένωση Βιοαερίου (AD and Biogas Industry Awards – World Biogas ssociation) είναι ιδιαίτερη τιμή η διεθνής αναγνώριση με ένα περιβαλλοντικό έργο που τιμά την Ελλάδα και ειδικότερα την Κρήτη.

Είμαστε υπερήφανοι ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έργου έχει γίνει με ελληνική τεχνογνωσία και η λειτουργία του ανοίγει εξαγωγικές προοπτικές σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

Για να δείτε το αφιέρωμα πατήστε εδώ

Με το βραβείο του καλύτερου Σταθμού Βιοαερίου κυκλικής οικονομίας  πόλης καθώς και τιμητική διάκριση για τον καλύτερο Σταθμό Βιοαερίου ισχύος μέχρι 1MW τιμήθηκε η θυγατρική του ομίλου SYCHEM, ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ για τον σταθμό της στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου.

 

Η απονομή έλαβε χώρα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Βιοαερίου World Biogas Εxpo, σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Birmingham της Αγγλίας (3-4 Ιουλίου 2019). Τα βραβεία AD & Biogas Industry Awards 2019 θεωρούνται τα κορυφαία στην βιομηχανία του Βιοαερίου και οργανώνονται κάθε χρόνο από την Παγκόσμια Ένωση Βιοαερίου (World Biogas Association).

 

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ διακρίθηκε και στις δυο κατηγορίες που συμμετείχε “Most Circular City Award” και “Best Biogas Plant (on-farm, food waste or sewage) equal to or below 1 MWe- equivalent” ανάμεσα σε περισσότερες από 60 συμμετοχές από όλο το κόσμο

 

Ήταν η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα αλλά και η πρώτη ελληνική εταιρεία που κατάφερε να διακριθεί στην ιστορία των διεθνών αυτών βραβείων.

 

Ο σταθμός αναγνωρίστηκε για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του και τις καινοτόμες τεχνολογίες του σαν πρότυπη μονάδα βιοαερίου στο 1 MW αλλά και ως ο καλύτερος Σταθμός Βιοαερίου  Κυκλικής Οικονομίας πόλης (ανεξαρτήτως μεγέθους).

 

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής.

 

Τον Σταθμό Βιοαερίου στην Κρήτη έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει εξολοκλήρου η SYCHEM εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες στην επεξεργασία και αξιοποίηση του υγρού χωνεμένος υπολείμματος, την απόσμηση, αλλά και την δυνατότητα κλειστής και αυτόματης παραλαβής πάσης φύσης οργανικών υπολειμμάτων από ληγμένα συσκευασμένα τροφικά μέχρι απόβλητα σφαγείων και τυροκομείων.

 

Η SYCHEM  επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτών με την πιλοτική εφαρμογή τους στον Σταθμό Βιοαερίου καθώς και την συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα με σκοπό την μελλοντική εμπορική αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αυτής με την κατασκευή και εξαγωγή εξειδικευμένων συστημάτων για την βιομηχανία του Βιοαερίου.

 

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ

Με επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό από τη SYCHEM ημερίδα με θέμα «Green Highrise Buildings in Cyprus».

 

Η ημερίδα, με θέμα «Green Highrise buildings in Cyprus» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Crown Plaza, στη Λεμεσό με βασικό χορηγό την εταιρεία SYCHEM CYPRUS. Η ημερίδα αφορούσε μηχανικούς, μελετητικές εταιρείες αλλά και συναφή επαγγέλματα τα οποία εμπλέκονται στον κατασκευαστικό κλάδο.

 

Η ημερίδα οργανώθηκε με αφορμή την ραγδαία ανάπτυξη πολυώροφων κτηρίων στην Λεμεσό και είχε σκοπό να αναδείξει τις καλές πρακτικές για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το σημερινό και το μελλοντικό νομικό πλαίσιο της Κύπρου σε σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας σε πολυώροφα κτήρια, τα κίνητρα αλλά και εφαρμοσμένες τεχνολογίες για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, ειδικά για τα πολυώροφα κτήρια, από εξειδικευμένους μηχανικούς και εταιρείες.

 

Επίσης, παρουσιάστηκαν τα ενεργειακά αποτελέσματα (πραγματικές μετρήσεις) και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο πρώτο πολυώροφο κτήριο γραφείων στην Λεμεσό που βρίσκεται σε λειτουργία σήμερα.

 

Το κτίριο “Τhe Oval” δεν είναι μόνο ένα θεαματικό κτίριο γραφείων, αλλά και μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση με προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και νερού. Είναι το πρώτο πολυώροφο κτήριο με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κατηγορίας (EPC Α) και το πρώτο κτήριο με αποκεντρωμένη ανοιχτή γεωθερμία στην Νότια Ευρώπη. Διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου που διασφαλίζει αλλά και καταγράφει την ενεργειακή απόδοση δίνοντας πολύτιμα πραγματικά στοιχεία ενεργειακής κατανάλωσης στις συνθήκες της Κύπρου.

 

Την ημερίδα τίμησαν ως ομιλητές, μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΕΚ, του Υπουργείου Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και εξειδικευμένοι μηχανικοί από τον όμιλο εταιρειών SYCHEM καθώς και των εταιρειών GRUNDFOS και LG.

Στις 22/05/2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας 2.500 m3/ημέρα, κατασκευασμένης από τη SYCHEM στην Παροικιά της Πάρου.

Η SYCHEM ως ανάδοχος του σχετικού διαγωνισμού (για την λειτουργία & συντήρηση της μονάδας με προμήθεια νέων στοιχείων μεμβρανών αντίστροφης ώσμωσης), ανέλαβε την εκκίνηση, ορθή λειτουργία και πλήρη συντήρησή της για ένα έτος. Το παραγόμενο νερό από τη μονάδα αφαλάτωσης θα είναι πόσιμο άριστης ποιότητας, που θα επιβεβαιώνεται από τακτικούς ελέγχους και αναλύσεις όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

 

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος τόνισε για το έργο πως: «Η αειφόρος διαχείριση των υδάτινων πόρων μας, αποτελεί μέρος της υπεύθυνης πολιτικής και της επιμονής μας να επιλύουμε συντονισμένα τα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας, όπως η ικανοποιητική ύδρευση. Με την πλήρη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης εξασφαλίζουμε την επαρκή ύδρευση στην ευρύτερη περιοχή της Παροικιάς, της Πούντας, της Αλυκής και της Αγκαιριάς. Παράλληλα, αποδεσμεύουμε χιλιάδες κυβικά πόσιμου νερού από τις γεωτρήσεις ανατολικά του νησιού, ώστε να τροφοδοτούνται καλύτερα η ευρύτερη περιοχή της Νάουσας, ο Αρχίλοχος και η Μάρπησσα. Η επάρκεια του πολυτιμότερου αγαθού, του πόσιμου νερού, μπορεί να θεωρείται πλέον δεδομένη.»

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της SYCHEM Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής δήλωσε τα κάτωθι:

 

«Η εταιρεία μας έχει την χαρά και την τιμή να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας νερού – κατασκευής μονάδων αφαλάτωσης στην Ελλάδα, εξάγοντας περίπου το 70% της παραγωγής μας. Οι μονάδες μας αυτή την στιγμή βρίσκονται εγκατεστημένες σε πάνω από 30 χώρες σε όλον τον κόσμο!

Αυτό λοιπόν που μπορούμε εμείς να εγγυηθούμε, και ήδη αποδείξαμε όταν κληθήκαμε, είναι ότι θα βρισκόμαστε δίπλα στην Πάρο στην προσπάθεια να υπάρχει μια σωστή συντήρηση και λειτουργία της υφιστάμενης μονάδας αφαλάτωσης, διασφαλίζοντας πάντα το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

 

Θεωρούμε ότι η ανάληψη της λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά είναι κοινωνικό έργο, και δεν το βλέπουμε από την σκοπιά της επιχείρησης – το νερό δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο εξάλλου. Προφανέστατα προσδοκούμε ένα επιχειρηματικό όφελος από την λειτουργία, αλλά μέσα σε πάρα πολύ λογικά πλαίσια και κυρίως σεβόμενοι την κοινωνική διάστασή του ως δημόσιο αγαθό.

 

Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι θα είμαστε δίπλα σας. Έχοντας συνεργαστεί με πολλούς νησιωτικούς Δήμους, ειλικρινά είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα με την οποία κίνησαν τις απαραίτητες διαδικασίες ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Πάρου, ώστε σήμερα να μπορούμε όλοι να πιούμε νερό από την μονάδα αυτή.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στις 05/05/2019 τα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης του Δήμου Λειψών, δυναμικότητας 600 κ.μ ημερησίως. Τη μονάδα αφαλάτωσης καθώς και όλα τα συνοδά έργα υποδομής, κατασκεύασε και θα λειτουργήσει για 3 έτη η SYCHEM AΕ, διασφαλίζοντας χαμηλό λειτουργικό κόστος, παρέχοντας σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το δημόσιο αλλά και υδατική αυτονομία στο νησί.

 

Τη μονάδα εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, παρουσία του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργου Κασσάρα, του Δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγο και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου SYCHEM Dr.-Ing Αλέξανδρο Υφαντή.

 

Ο Δήμαρχος Λειψών, κ. Μάγγος, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον κ. Σαντορινιό για την επιμονή και την αποτελεσματικότητα του, ώστε να μην καθυστερήσει περαιτέρω η λειτουργία της μονάδας, ενώ χαρακτήρισε τη μονάδα αφαλάτωσης ως «το σπουδαιότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών που περατώθηκε μέσα σε λίγους μήνες, χαρίζοντας στους κατοίκους των Λειψών το πιο σημαντικό αγαθό σε πλήρη επάρκεια: το νερό».

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της SYCHEM Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον αναπληρωτή Υπουργό, κ. Σαντορινιό και το Δήμαρχο Λειψών αλλά και τους συνεργάτες του, για την καθοριστική πρωτοβουλία τους και την πίεση που άσκησαν για να ολοκληρωθεί αυτό το δύσκολο έργο. Δεσμεύτηκε ότι η Sychem, με την 20ετή  εμπειρία στον χώρο και την διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της, θα είναι δίπλα στους κατοίκους των Λειψών βοηθώντας στην υδροδότηση του νησιού.

Με επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στην Σκιάθο από την Ένωση Ξενοδόχων  ημερίδα με βασικό χορηγό την εταιρεία SYCHEM για την επεξεργασία  νερού στα τουριστικά καταλύματα.

 

Η ημερίδα, με θέμα την επεξεργασία νερού και εξοικονόμηση ενέργειας στα τουριστικά καταλύματα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στο χώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Μπούρτζι της Σκιάθου, που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου. Η ημερίδα αφορούσε τόσο στους ξενοδόχους όσο και στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό επαγγελματίες.

Οι ομιλητές που συμμετείχαν, εξειδικευμένοι μηχανικοί από τις συμμετέχουσες εταιρείες SYCHEM, Grundfos και τη Water Activity στα θέματα της δημόσιας υγείας, των μεθόδων και του εξοπλισμού επεξεργασίας νερού και εξοικονόμησης ενέργειας, ενημέρωσαν αναλυτικά τους επαγγελματίες του νησιού για τα σημαντικά και κρίσιμα θέματα της σωστής, και σύμφωνης με τη νομοθεσία, λειτουργίας των ξενοδοχείων τους.

 

Έγινε αναφορά στις αιτίες μόλυνσης του νερού στα τουριστικά καταλύματα, καθώς και στις μεθόδους αντιμετώπισης των προβλημάτων σχετικά με το νερό χρήσης, τους βιολογικούς καθαρισμούς και τις πισίνες, μέσω σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων επεξεργασίας νερού, ώστε να επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης.

 Ειδικά για το νερό χρήσης έγινε εκτενής αναφορά για την τεχνολογία της αφαλάτωσης με αντίστροφη ώσμωση για την παραγωγή πόσιμου νερού με χαμηλό κόστος ενώ στους βιολογικούς καθαρισμούς τονίστηκε η δυνατότητα της επαναχρησιμοποίησης του νερού με την τεχνολογία της υπερδιήθησης.

 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η δυνατότητα και τα οφέλη εγκατάστασης συνδυασμένων συστημάτων παραγωγής νερού και ψύξης/θέρμανσης στα ξενοδοχεία με γεωεναλλαγή (αντλίες θερμότητας), επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση μεγάλης κλίμακας και μείωση του κόστους λειτουργίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη λεγεωνέλλα, τις αιτίες που προκαλούν τη νόσο των λεγεωνάριων, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης, ενώ παρουσιάστηκε και ο σύγχρονος ειδικός εξοπλισμός για την απολύμανση του νερού που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα επιτυχημένα το πρόβλημα της.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Η SYCHEM συμμετείχε ως Silver χορηγός στο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο – Έκθεση της EDS (European Desalination Society) με θέμα  “Desalination for the Environment: Clean Water and Energy Science, Research, Innovation, Industry, Business”. Το συνέδριο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Divani Caravel από 3 μέχρι 6 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Παράλληλα η SYCHEM συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση, που έλαβε χώρα στα πλαίσια του συνεδρίου, μαζί με άλλες εταιρείες διεθνώς αναγνωρισμένες στο χώρο της αφαλάτωσης και γενικότερα της επεξεργασίας νερού. Στο περίπτερο της SYCHEM οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην επεξεργασία νερού και αποβλήτων, όπως οι τεχνολογίες για παραγωγή υπερκαθαρού νερού με αντίστροφη ώσμωση και ηλεκτροαπιονισμό, ανακύκλωσης νερού καθώς και ειδικές εφαρμογές όπως η επεξεργασία στραγγισμάτων ΧΥΤΑ και αποβλήτων σταθμών παραγωγής Βιοαερίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση: http://www.desline.com/congress/Athens2018/home.html

Η SYCHEM CYPRUS εγκαινίασε τα νέα της γραφεία στο κτήριο OVAL στην Κύπρο στις 26 Απριλίου.Η SYCHEM ΑΕ, η YFANTIS ENGINEERING και η SYCHEM CYPRUS συνεργάστηκαν στην κατασκευή των ΗΜ εγκαταστάσεων του απαιτητικού αυτού έργου. Το έργο των τριών εταιριών περιλάμβανε την μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή του συνόλου των Η/Μ εγκαταστάσεων του κτηρίου OVAL και κυρίως του συστήματος ανοικτής γεωθερμίας για την ψύξη, θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού.

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων πραγματοποίησε εκ μέρους του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κύπρου κα Κλέλια Βασιλείου. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Διευθύνων Σύμβουλος της CYBARCO DEVELOPMENT (Lanitis Group) κ. Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, ο  Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης , ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου κ. Μαρίνος Κυριάκου, ο Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρικής Ενέργειας Κύπρου κ. Αντρέας Μαραγκός και ο Προέδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης κ. Ανδρέας Φράγκος.

Το έργο:

To OVAL αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την CYBARCO του ομίλου Laniti με την φιλοδοξία να είναι ένα σημείο αναφοράς για την Λεμεσό και την Κύπρο.

Την εξαιρετική αρχιτεκτονική σχεδίαση ανέλαβε η εταιρεία ATKINS και ο αρχιτέκτονας του έργου Hakim Khennouchi εμπνεύστηκε το σχήμα του κτηρίου από τα βότσαλα της παράλιας μπροστά από το κτήριο.

Την μηχανολογική σχεδίαση και τα πράσινα χαρακτηριστικά του κτηρίου για την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού σχεδίασε το μελετητικό γραφείο YFANTIS ENGINEERING του ομίλου SYCHEM και κατασκεύασε η SYCHEM Cyprus.

Το Oval δεν είναι μόνο ένα θεαματικό κτίριο γραφείων, αλλά και μια τεχνολογική εγκατάσταση τελευταίας τεχνολογίας με προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και νερού.

 1. Διαθέτει βιοκλιματική σχεδίαση με κατάλληλο προσανατολισμό και μονώσεις για την ελαχιστοποίηση των ενεργειακών του αναγκών, ενώ το σύνολο του ηλεκτροφωτισμού του γίνεται με LED.
 2. Είναι το πρώτο πολυώροφο κτήριο στην Κύπρο με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κατηγορίας Α και το πρώτο κτήριο με αποκεντρωμένη ανοιχτή γεωθερμία στην Νότια Ευρώπη.
 3. To κτήριο διαθέτει 8 περιμετρικές γεωτρήσεις. Το νερό αντλείται σε θερμοκρασία από 19 – 22οC και οδηγείται στους εναλλάκτες θερμότητας στο υπόγειο του κτηρίου, ενώ στην συνέχεια επιστρέφει στις γεωτρήσεις επανεισαγωγής.
 4. Από το μηχανοστάσιο ξεκινά ένα δίκτυο όπου τροφοδοτεί τις αντλίες θερμότητας κάθε γραφείου. Το κάθε γραφείο διαθέτει εσωτερικά ένα μικρό μηχανοστάσιο, μέσα σε μια ντουλάπα, οπου μπορεί να ψυχθεί, να θερμανθεί και να παράγει ζεστό νερό.
 5. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του επιτρέπει 40 % εξοικονόμηση ενέργειας, απόλυτη αυτονομία σε κάθε γραφείο, μεγάλη αξιοπιστία και εξαιρετική αρχιτεκτονική καθώς δεν υπάρχουν εξωτερικές μονάδες.
 6. Το διώροφο parking του κτηρίου διαθέτει ένα ακόμη σημαντικό σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας. Αισθητήρες ανιχνεύουν την περιεκτικότητα σε μονοξείδιο του άνθρακα και ενεργοποιούν σταδιακά αξονικούς ανεμιστήρες που ανανεώνουν τον αέρα. Σε περίπτωση πυρκαγιάς το ίδιο σύστημα λειτουργεί για τον αποκαπνισμό. Η εξοικονόμηση ενέργειας ανέρχεται σε 60 – 70 % σε σχέση με το συμβατικό σύστημα αεραγωγών.
 7. Το νερό από τα συμπυκνώματα του κλιματισμού συγκεντρώνεται σε ανεξάρτητη δεξαμενή όπου φιλτράρεται και απολυμαίνεται. Υπάρχει ανεξάρτητο δίκτυο το οποίο τροφοδοτεί τα καζανάκια στις τουαλέτες καθώς και την άρδευση των κήπων που αποτελεί το 80 % της κατανάλωσης νερού του κτηρίου. H σχεδίαση αυτή θα επιτρέψει στο μέλλον και την χρήση ανακυκλωμένου νερου από τον βιολογικό της πόλης της Λεμεσού.
 8. Το προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου καταγράφει την ενεργειακή απόδοση και θα δώσει πολύτιμα πραγματικά  στοιχεία ενεργειακής κατανάλωσης στις συνθήκες της Κύπρου.
 9. Το γραφείο της SYCHEM CYPRUS στο ΟVAL διαθέτει και μια σειρά πρόσθετων χαρακτηριστικών εξοικονόμησης ενέργειας όπως ψυχόμενη οροφή και σύστημα ελέγχου της υγρασίας και του νωπού αέρα καθώς και αυτόματη σκίαση και ρύθμιση του φωτισμού. Τα στοιχεία αυτά το καθιστούν ένα από τα πιο πράσινα γραφεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με την εξοικονόμηση ενέργειας να υπερβαίνει το 70 %  σε σχέση με ένα συμβατικό γραφείο.

Το Oval αποτελεί ένα κτίριο που θέτει νέα πρότυπα στη κατηγορία των πολυώροφων περιβαλλοντικά φιλικών αναπτύξεων στην Κύπρο και την Νότια Ευρώπη.

Η Sychem επίσημος χορηγός στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ)


Η SΥCHEM συμμετείχε ως επίσημος χορηγός στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) σε συνεργασία με την International Solid Waste Association (ISWA). Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Η Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και η Συμβολή της στην Κυκλική Οικονομία».

Το συνέδριο διεξήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συγκρότημα οδού Πατησίων στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2017. Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώθηκε στις νέες τεχνολογίες διαχείρισης αποβλήτων, στον Εθνικό και στους Περιφερειακούς σχεδιασμούς διαχείρισης και στα χρηματοδοτικά εργαλεία διαχείρισης αποβλήτων με έμφαση στις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Sychem, Dr-Ing. Αλέξανδρος Υφαντής,  παρουσίασε την επιστημονική εργασία «Πρότυπη μονάδα συμπαραγωγής από βιοαέριο για τη διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων και υπολειμμάτων τροφίμων», βασισμένη στην λειτουργία του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιοαέριο (της θυγατρικής εταιρείας «Τεχνική Βιοενεργειακή Κρήτης»).

Για περισσότερες πληροφορίες από την διοργανώτρια εταιρεία: http://www.eedsa.gr/

Made in Greece awards 2017


H SYCHEM Α.Ε έλαβε τιμητική διάκριση στην τελετή απονομής των βραβείων MADE IN GREECE 2017 που πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ.

Η διάκριση απονεμήθηκε στη SYCHEM ΑΕ για την κατηγορία «Εξαγωγικής Αριστείας Βιομηχανικού Προϊόντος». Η SYCHEM κατασκευάζει αποκλειστικά στην Ελλάδα και εξάγει σε 30 χώρες, καινοτόμα βιομηχανικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, για την επεξεργασία νερού και εξοικονόμηση ενέργειας. Η εταιρία επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, εξασφαλίζοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο ενώ την τελευταία πενταετία διατηρεί σταθερά ποσοστό εξαγωγών άνω του 54%.

Στιγμιότυπα από την τελετή απονομής μπορείτε να παρακολουθήσετε στo κατωτέρω link:

http://www.bestcityawards.gr/

Best City Awards 2017-ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 600 m³/ημέρα της SYCHEM A.E


Ο Δήμος Αλοννήσου πήρε τo Ασημένιο βραβείο για την μονάδα αφαλάτωσης της SYCHEM δυναμικότητας 600 m3/ημέρα στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05/10/17 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από την Boussias Communications.
Το βραβείο της κατηγορίας “Διαχείριση Υδατικών Πόρων-Αφαλάτωση” παρέλαβε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης.
Η SYCHEM Α.Ε (ανάδοχος του έργου) έχει την ευθύνη λειτουργίας για την παροχή επεξεργασμένου- αφαλατωμένου νερού σε καθημερινή βάση με ελάχιστη ποσότητα 122.500 m3 ετησίως. Η μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού της Αλοννήσου αποτελεί  υποδειγματική εγκατάσταση και είναι η πρώτη όχι μόνο στις Σποράδες αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εγκαταστάθηκε με συγκεκριμένο μοντέλο διαγωνισμού πώλησης νερού και χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία αφαλάτωσης με εξελιγμένο σχεδιασμό ώστε να είναι εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον.

Στιγμιότυπα από την τελετή απονομής μπορείτε να παρακολουθήσετε στo κατωτέρω link:

http://www.bestcityawards.gr/

Η Sychem χορηγός στο 15ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, CEST2017


Η Sychem συμμετέχει ως αργυρός χορηγός στο 15ο Διεθνές Συνέδριο για την Περιβαλλοντική Επιστήμη και Τεχνολογία που θα λάβει χώρα στην Ρόδο στις  31 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου. Το CEST2017, με κύριο διοργανωτή το πολυεπιστημονικό Global NEST (Δίκτυο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας), διεξάγεται ανά διετία από το 1989 και αποτελεί το μεγαλύτερο καινοτόμο περιβαλλοντικό συνέδριο στην Ελλάδα εξελισσόμενο σε ένα σημαντικό διεθνές επιστημονικό γεγονός συγκεντρώνοντας πάνω από 400 εκπροσώπους από 60 διαφορετικές χώρες.

 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών και πρακτικών για την αντιμετώπιση τοπικών και διεθνών περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως η διαχείριση των αποβλήτων, η κλιματική αλλαγή, ο αειφόρος τουρισμός, η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων, οι ενεργειακές τεχνολογίες και η δημόσια υγεία.

 

Η Sychem συμμετέχει με τρεις ομιλίες, στις 30 Αυγούστου o Δρ. Αλέξανδρος Υφαντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sychem A.E, θα παρουσιάσει την ομιλία με τίτλο “The future of Green Mediterranean Hotels: combined water and energy systems”  στο WORKSHOP – Business Practices Towards Sustainable Tourism In Aegean Islands. Την 1η Σεπτεμβρίου o Δρ. Νίκος Υφαντής, Διευθυντής Έργων Επεξεργασίας Νερού θα παρουσιάσει την επιστημονική μελέτη “Evaluation of a pilot plant for a secondary treatment of mining effluents”, με αντικείμενο την επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία μονάδας αντίστροφης ώσμωσης για την κατεργασία αποβλήτων εξόρυξης των μεταλλείων ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει και τις “Προηγμένες Εφαρμογές Υπερδιήθησης / Αντίστροφης Ώσμωσης για την Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων“.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Η συμμετοχή της Sychem στην 11η Πανελλήνια Σύνοδο Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΦΟΔΣΑ στα Τρίκαλα.


Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο ΦοΔΣΑ) και η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας –ΠΑ.ΔΥ.Θ. Α.Ε διοργάνωσαν την 11η  Πανελλήνια σύνοδο Φο.Δ.Σ.Α που πραγματοποιήθηκε 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. H Sychem συμμετείχε ως μέγας χορηγός.

Η σύνοδος είχε θέμα την υλοποίηση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α) και συμμετείχαν δεκάδες Δήμαρχοι, φορείς και στελέχη της Αυτοδιοίκησης ενώ παραβρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης.

 

Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο περίπτερο της Sychem για τις καινοτομίες της εταιρείας στις μονάδες αντίστροφης ώσμωσης για στραγγίσματα ΧΥΤΑ σε συνδυασμό με υπερδιήθηση (UF MBR cross flow). Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται και για τα υγρά απόβλητα εγκαταστάσεων Βιοαερίου όπως στον πρότυπο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 500kW που εγκατέστησε στο Ηράκλειο Κρήτης η Τεχνική Βιοενεργειακή Κρήτης, θυγατρική του ομίλου SYCHEM.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνόδου έγινε περιήγηση στο ΧΥΤΑ Τρικάλων και στη μονάδα αντίστροφης ώσμωσης που έχει εγκατασταθεί για την επεξεργασία των στραγγιδίων από τη SYCHEM.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Εγκαινιάστηκε ο Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιοαέριο.


Με επιτυχία εγκαινιάστηκε ο Πρότυπος Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Τεχνικής Βιοενεργειακής Κρήτης στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 26/05/17 από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Σταθμός σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τον όμιλο SYCHEM, εφαρμόζοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στα κρίσιμα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας, που σχετίζονται με την παραλαβή και διαχείριση των οργανικών εισερχόμενων αποβλήτων, το σύστημα απόσμησης, την αξιοποίηση της παραγόμενης θερμότητας και το καινοτόμο σύστημα βιολογικής επεξεργασίας του υγρού χωνεμένου υπολείμματος.

Η εργοστασιακή μονάδα θα παράγει βιοαέριο και ηλεκτρική ενέργεια από κτηνοτροφικά-ζωικά υπολείμματα, ληγμένα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, υπολείμματα εστιατορίων ξενοδοχείων κ.α προστατεύοντας ουσιαστικά το περιβάλλον της Κρήτης.

Environmental Awards 2016


H SYCHEM Α.Ε κέρδισε το χρυσό βραβείο στην τελετή απονομής των Environmental Awards που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens από την εταιρεία Boussias Communications.
Το χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στη SYCHEM Α.Ε. για την κατηγορία «Human Environment – Sustainable Leisure & Tourism» και αφορά την πρωτοποριακή κατασκευή συνδυασμένου συστήματος γεωεναλλαγής/ ανάκτησης ενέργειας & παραγωγής πόσιμου νερού για το έργο “Miraggio Thermal Spa & Resort Χαλκιδικής”. Η εγκατάσταση διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης BMS το οποίο επίσης σχεδίασε και εγκατέστησε η SYCHEM. H λειτουργία του εξοικονομεί ετησίως 1.680.000 kWh ρεύματος, 64 tn αερίου μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 632 tn/έτους.
Στιγμιότυπα από την τελετή απονομής μπορείτε να παρακολουθήσετε στo κατωτέρω link:
www.environmentalawards.gr

Greek Export Awards 2016 – H SYCHEM A.E βραβεύτηκε με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Top Industrial Company 2016


H SYCHEM A.E. βραβεύτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο διαγωνισμό Greek Export Awards, κερδίζοντας το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία TOP INDUSTRIAL COMPANIES
Το βραβείο αυτό είναι μια ακόμη αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας του ομίλου SYCHEM στο εξωτερικό οπού τα τελευταία 4 έτη, εκτελεί περισσότερο από το 65% του κύκλου εργασιών του. Με τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις για το 2017, η SYCHEM επεκτείνει την δραστηριότητα της στις ΗΠΑ, Ρωσία, Γκάνα και Λατινική Αμερική ενώ σε συνδυασμό με τις πωλήσεις σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική αναμένει σημαντική ενίσχυση των εξαγωγών της.
Ευχαριστούμε τους συνεργάτες και τους πελάτες μας για τη διάκριση αυτή.

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ

Best City Awards 2016 – Δύο χρυσά βραβεία απονεμήθηκαν στον όμιλο SYCHEM


Δύο χρυσά βραβεία απονεμήθηκαν στον όμιλο SYCHEM στην τελετή απονομής των Best City Awards που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων από την εταιρεία Boussias Communications.

Το πρώτο χρυσό βραβείο, στην κατηγορία «Green City – Αξιοποίηση ‘πράσινης’ & ανανεώσιμης ενέργειας», αφορά το έργο Miraggio Thermal Spa & Resort Χαλκιδικής” όπου το μελετητικό γραφείο Yfantis Engineering LTD (του ομίλου SYCHEM) εκπόνησε τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες εφαρμογής και πολεοδομίας. Η SYCHEM κατασκεύασε το πρωτοποριακό συνδυασμένο σύστημα γεωθερμίας, ανάκτησης θερμότητας και αφαλάτωσης. Η εγκατάσταση διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης BMS το οποίο επίσης σχεδίασε και εγκατέστησε η SYCHEM. H λειτουργία του εξοικονομεί ετησίως 1.680.000 kWh ρεύματος, 64 tn αερίου μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 632 tn/έτους.

Το δεύτερο χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Green City – Διαχείριση Υδατικών Πόρων – Αφαλάτωση» απονεμήθηκε στη SYCHEM για το έργο «Μονάδα Αφαλάτωσης & εκπαιδευτικό πάρκο Αλμυρού – Δήμου Μαλεβιζίου».

 

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ

Greek Exports Awards 2015 – Η SYCHEM ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Top Manufacturing Company | Sychem


Η SYCHEM S.A βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στoν διαγωνισμό Greek Export Awards, κερδίζοντας το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία TOP MANUFACTURING COMPANIES.

Το βραβείο αυτό είναι μια ακόμη αναγνώριση της  επιτυχημένης πορείας του ομίλου SYCHEM στο εξωτερικό όπου τα τελευταία 3 έτη, εκτελεί περισσότερο από το 65 % του κύκλου εργασιών του. Με τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις για το 2016, η SYCHEM επεκτείνει την δραστηριότητα της τόσο σε χώρες της βόρειας Ευρώπης (σημαντικά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Δανία) καθώς και στην Ασία (Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη) και αναμένει διπλασιασμό των εξαγωγών της.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες και τους πελάτες μας για την διάκριση αυτή.

Για να διαβάσετε το σχετικό Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης των βραβείων πατήστε εδω..

pic3

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ

Διεθνής Παρουσία

H Sychem είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ιδιωτικών έργων αφαλάτωσης νερού υψηλών απαιτήσεων

100 projects across Greece,

Africa and Middle East

#1 private water producer in Greece

40 – 80% energy saving for its clients

130 employees

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?