Εγκαίνια Επέκτασης της Μονάδας Αφαλάτωσης του Αλμυρού στα 5.000 κ.μ. νερού ανά ημέρα

Ο Δήμος Μαλεβιζίου, η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου και η εταιρεία Sychem AE εγκαινίασαν την επέκταση της Μονάδας Αφαλάτωσης Αλμυρού την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στον χώρο εγκατάστασης της μονάδας.

Η πρωτοποριακή μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού έχει πλέον δυναμικότητα 5.000 κυβικών μέτρων νερού ανά ημέρα ενώ παράλληλα έχουν υλοποιηθεί έργα υποδομής για την επαύξηση της μέχρι και τα 11.000 κυβικά μέτρα ανά  ήμερα. Υλοποιήθηκε με την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού που προκήρυξε η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου για την προμήθεια και λειτουργία της μονάδας.

Η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου και την ανάδοχο εταιρεία SYCHEM A.E., έχει δημιουργήσει και λειτουργεί το πρώτο στην Ελλάδα Εκπαιδευτικό Πάρκο Αφαλάτωσης τα τελευταία περίπου οκτώ χρόνια. Στο Εκπαιδευτικό Πάρκο ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί δωρεάν και να δοκιμάσει το νερό της αφαλάτωσης πριν την εισαγωγή του στο δίκτυο. Επίσης μπορεί να ενημερωθεί για τις εξειδικευμένες τεχνικές και τεχνολογίες διαχωρισμού, εξοικονόμησης ενέργειας, προστασίας περιβάλλοντος και διασφάλισης της υγιεινής του παραγόμενου νερού  που χρησιμοποιούνται στην μονάδα και την καθιστούν πρότυπο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε περιήγηση στον χώρο της μονάδας & του Εκπαιδευτικού πάρκου.

Δείτε το video εδώ

 

     

        

             

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

  Το μήνυμά σας

  [recaptcha]

  Log in with your credentials

  Forgot your details?