Εταιρεία

SYCHEM GROUP OF COMPANIES

Η SYCHEM A.E. είναι μία διεθνής εταιρία κατασκευής εξειδικευμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού καθώς και ειδικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας και αντιδιαβρωτικής προστασίας.

H SYCHEM δραστηριοποιείται σε 4 τομείς:

Στον τομέα της επεξεργασίας νερού, η SYCHEM είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μονάδων αφαλάτωσης και υπερδιήθησης στην Ελλάδα για την τροφοδοσία διυλιστηρίων, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, βιομηχανιών, δήμων κ.α. με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που υπερβαίνει το 85% της παραγωγής της στον τομέα αυτό.

Παράλληλα, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός νερού από αφαλάτωση στην Ελλάδα με την δυναμικότητα των μονάδων που λειτουργεί να ξεπερνά τα 30.000 m3/ημέρα ενώ διαθέτει με την θυγατρική της «ΥΔΡΟΜΙΝΩΙΚΗ» την μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα αφαλάτωσης με δυναμικότητα 3.500 m3/ημέρα πόσιμου νερού από τις εγκαταστάσεις της στην ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου.

Η δραστηριότητά της έχει επεκταθεί και στην επεξεργασία υγρών αποβλήτων με την κατασκευή εξειδικευμένων μονάδων με τεχνολογία μεμβρανών για την επεξεργασία στραγγιδιών από ΧΥΤΑ και βιομηχανικών αποβλήτων.

Στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας η SYCHEM δραστηριοποιείται στην κατασκευή εξειδικευμένων ηλεκτρομηχανολογικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας με έμφαση στα έργα ανοικτής γεωθερμίας (εκμετάλλευση θαλασσινού νερού/υπόγειων υδάτων) για μεγάλες τουριστικές μονάδες και βιομηχανίες. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην νοτιοανατολική Ευρώπη με έργα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ρουμανία.

Στον τομέα της αντιδιαβρωτικής προστασίας δραστηριοποιείται κατά 90% στο εξωτερικό με την θυγατρική της εταιρεία «SYNCOR» που εδρεύει στην Κίνα. Είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους κατασκευαστές διεθνώς σε θυσιαζομένες ανόδους για την καθοδική προστασία θαλάσσιων κατασκευών, υποθαλάσσιων αγωγών, λιμανιών και πλοίων με διεθνή παρουσία.

Ο πιο πρόσφατος τομέας είναι το βιοαέριο με την διαχείριση οργανικών αποβλήτων (ληγμένα τρόφιμα, υπολείμματα τροφών από χώρους εστίασης και αγροτοκτηνοτροφικά απόβλητα) για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, ο όμιλος διαθέτει ως θυγατρική του την YFANTIS ENGINEERING LTD που είναι ένα αναγνωρισμένο και εξειδικευμένο τεχνικό μελετητικό γραφείο που υποστηρίζει τόσο τα έργα του ομίλου όσο και έργα τρίτων στον τομέα εξειδίκευσής του και είναι πρακτικά η πρώτη δραστηριότητα του ομίλου από τον Ιδρυτή του.

Η εταιρία είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό της εξαγωγική (άνω του 70% του συνολικού κύκλου εργασιών της αφορά έργα εκτός Ελλάδος) και δραστηριοποιείται διεθνώς στην νοτιοανατολική Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, Ασία και Βόρεια Αφρική με θυγατρικές εταιρείες και εμπορικούς αντιπροσώπους σε 7 χώρες ενώ οι εταιρίες του ομίλου εξάγουν τα προϊόντα τους σε 26 συνολικά χώρες.

H SYCHEM έχει ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο ENDEAVOUR, μη-κερδοσκοπική οργάνωση υποστήριξης της επιχειρηματικότητας με μεγάλο αντίκτυπο, στο 64ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

  Το μήνυμά σας

  [recaptcha]

  Log in with your credentials

  Forgot your details?