Επίσκεψη μαθητών στο εκπαιδευτικό πάρκο αφαλάτωσης Aλμυρού

Την Παρασκευή 29/09/2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών των Ε & ΣΤ τάξεων του 1ου Δ ΣΧ Αγίας Μαρίνας στη Μονάδα Αφαλάτωσης του Δήμου Μαλεβιζίου στον Αλμυρό μετά την πρόσφατη επέκτασή της.

Οι ογδόντα μαθητές προσήλθαν με μακέτες, πανό, τραγούδια και πολλές ερωτήσεις από την ομάδα του σχολείου που αναπτύσσει το περιβαλλοντικό project «Υιοθετώντας τον Αλμυρό ποταμό».

Η θερμή υποδοχή ξεκίνησε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ κο Λιαδάκη και συνεχίστηκε με τον Δ/ντή της ΔΕΥΑΜ Κο Κουγιουτζάκη, οι οποίοι  παρουσίασαν το χώρο και υποδέχτηκαν τους μαθητές, εξηγώντας πόσο σημαντικό αγαθό είναι το νερό και τις εργασίες που έχουν γίνει από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΜ, ώστε να αξιοποιηθούν μέσα από τις δύο μονάδες αφαλάτωσης 5.000 κυβικά μέτρα νερό από τον Αλμυρό για να έχουν  καθαρό νερό στα σπίτια τους οι δημότες.

Ταυτόχρονα μηχανικοί και τεχνικοί της SYCHEM παρουσίαζαν τα συστήματα της αφαλάτωσης και πρόσφεραν εξειδικευμένες γνώσεις για τους αυριανούς χημικούς μηχανικούς και περιβαλλοντολόγους του Μαλεβιζίου.

Στην επίσκεψη των μαθητών προσήλθε, ο κ. Μενέλαος Μποκέας Δήμαρχος Μαλεβιζίου  μαζί με τον κ. Μενέλαο Σκουλούδη, Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής.

Τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός των μαθητών αναδεικνύει την σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών καθώς και την αξία του πρότυπου περιβαλλοντικού πάρκου αφαλάτωσης. Τα παιδιά στην συνέχεια γέμισαν τα μπουκάλια τους και δοκίμασαν το νερό της αφαλάτωσης από τον ειδικό διανομέα στο πάρκο.

Η SYCHEM είναι ιδιαίτερα περήφανη για την συμβολή της σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

      

         

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?