Διεθνής διάκριση της SYCHEM για τον Σταθμό Bιοαερίου στην Κρήτη από την Παγκόσμια Ένωση Βιοαερίου (AD and Biogas Industry Awards)

H ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ, θυγατρική του ομίλου SYCHEM πήρε το Διεθνές Βραβείο του καλύτερου Σταθμού Βιοαερίου ισχύος μέχρι 1 MW για τον σταθμό της στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου.

Η απονομή έγινε στις 29 Μαρτίου 2023 σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Birmingham της Αγγλίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιοαερίου World Biogas Εxpo. Τα βραβεία AD & Biogas Industry Awards 2023 θεωρούνται τα κορυφαία στην βιομηχανία του Βιοαερίου και οργανώνονται κάθε χρόνο από την Παγκόσμια Ένωση Βιοαερίου (World Biogas Association).

Η συμμετοχή της ΒΙΟΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ήταν η μοναδική από την Ελλάδα ενώ παραμένει ως η πρώτη και μοναδική ελληνική εταιρεία που διακρίθηκε στην ιστορία των διεθνών αυτών βραβείων σε συνέχεια και της βράβευσης της το 2019.

Ο σταθμός αναγνωρίστηκε για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του και τις καινοτόμες τεχνολογίες του ως πρότυπη μονάδα βιοαερίου στο 1 MW.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής.

Τον Σταθμό Βιοαερίου στην Κρήτη έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει εξολοκλήρου η SYCHEM εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες στην επεξεργασία και αξιοποίηση του υγρού χωνεμένος υπολείμματος, την απόσμηση, αλλά και την δυνατότητα κλειστής και αυτόματης παραλαβής πάσης φύσης οργανικών υπολειμμάτων από ληγμένα συσκευασμένα τρόφιμα μέχρι απόβλητα σφαγείων και τυροκομείων. Πρόσφατα ξεκίνησε και η εμπορική διάθεση του προϊόντος BIOSFER το οποίο είναι ένα πρωτοποριακό συμπυκνωμένο, παστεριωμένο και σταθεροποιημένο λίπασμα από το υγρό χωνεμένο υπόλειμμα. Πλούσιο σε αμινοξέα, λειτουργεί ως ένα εξαιρετικά ισχυρό βιολογικό λίπασμα ολικής θρέψης. Η απόδοση του έχει επιβεβαιωθεί από εκτεταμένες δοκιμές σε καλλιέργειες 3 ετών.

Η SYCHEM επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτών με την πιλοτική εφαρμογή τους στον Σταθμό Βιοαερίου καθώς και την συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα με σκοπό την μελλοντική εμπορική αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αυτής με την κατασκευή και εξαγωγή εξειδικευμένων συστημάτων για την βιομηχανία του Βιοαερίου.

Event Link: https://www.worldbiogasassociation.org/ad-and-biogas-industry-awards-2023-winners-announced/

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

  Το μήνυμά σας

  [recaptcha]

  Log in with your credentials

  Forgot your details?