Βραβείο Εξοικονόμησης Ενέργειας για την SYCHEM από το Υπουργείο Ενέργειας Κύπρου

Η ξενοδοχειακή μονάδα Limassol Αmathus Beach Hotel του ομίλου LANITIS βραβεύτηκε το 2010 από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Ενέργειας Κύπρου ως η αποδοτικότερη επένδυση στην εξοικονόμηση ενέργειας για το έτος 2010 στην Κύπρο.

 

Η βράβευση αφορά το πρωτοποριακό υβριδικό έργο που σχεδίασε και κατασκεύασε ο όμιλος SYCHEM το 2009 στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο με σκοπό την συμπαραγωγή κλιματισμού, θερμού νερού και αφαλατωμένου πόσιμου νερού με την χρήση ενός κοινού συστήματος αναρρόφησης και επιστροφής θαλασσινού νερού.

Το έργο σχεδιάστηκε από το μελετητικό γραφείο ΥFANTIS ENGINEERING LTD σε συνεργασία με την κυπριακό μελετητικό γραφείο ELEMEC LTD το 2008, κατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από την SYCHEM AE στα μέσα του 2009 ως turn key project με δέσμευση ενεργειακών στόχων εξοικονόμησης. Το έργο περιλαμβάνει ψύξη με ειδικούς υδρόψυκτους ψύκτες θαλασσινού νερού και ανάκτηση θερμότητας, παραγωγή ζεστού νερού με αντλία θερμότητας θαλασσινού νερού και παραγωγή νερού με μονάδα αφαλάτωσης αντίστροφης όσμωσης. Όλα τα συστήματα λειτουργούν μέσα από έναν ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου (ΒMS) και ενός κοινού συστήματος αναρρόφησης και επιστροφής θαλασσινού νερού που επίσης σχεδίασε και κατασκεύασε η SYCHEM.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα τα οποία παρουσιάστηκαν και σε σχετική ημερίδα στις 27 Νοεμβρίου του 2009 «Green Mediterranean Hotels – Combined Sea water energy systems» τα αποτελέσματα της εξοικονόμησης ήταν εντυπωσιακά, υπερκαλύπτοντας τους στόχους που είχαν τεθεί. Με συνολική εξοικονόμηση της τάξης των 240.000 €/έτος και πρόσθετη επένδυση (σε σχέση με το κόστος των συμβατικών μεθόδων) της τάξης των 600.000 €, η απόσβεση της επένδυσης περιορίστηκε σε λιγότερο από 2.5 έτη.

Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν στην βράβευση του έργου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

  Το μήνυμά σας

  [recaptcha]

  Log in with your credentials

  Forgot your details?